8 лютого в рамках вивчення дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» студенти 4 курсу напряму підготовки «Готельно-ресторанна справа» кафедри Туризму і готельного господарства у супроводі викладачів відвідали магазин та міні-фабрику «25 coffee roaster».
«25 coffee roaster» - виробництво кави відкритого типу, яке об'єднує в собі наступні зони: зона приймання та зберігання кави-сировини, обсмажування кавових зерен, зона фасування, кав’ярня та шоу-рум.
На початку екскурсії працівники показали машини для обсмаження зерен і розповіли, як вони працюють. Студенти мали можливість не тільки переконатись в якості підходу до виробництва кави, а й насолодитися філіжанкою свіже обсмаженої кави прямо на виробництві.
Професійні баріста поділились із студентами секретами приготтування якісної кави та продемонстрували процес каппінгу - дегустацію кави, в ході якої визначають характеристики її смаку і запаху. Каппінг - це повсюдна і нерідко щоденна практика в світовому професійному кавовому співтоваристві. У світі регулярно проводяться чемпіонати з каппінгу. Цю професійну процедуру легко проводити і вдома, для чого буде потрібно декілька склянок, кавомолка, ложка й окріп, а також якісна кава.
Кафедра Туризму і готельного господарства висловлює свою подяку керівництву та працівникам підприємства «25 coffee roaster», бажає процвітання, енергії та успіху в ароматному ресторанному бізнесі.