1

2

3

Квота 2

4

Аспірантура

За співпраці з Міністерством освіти і науки України освітня платформа Coursera надає всім українським закладам вищої освіти безкоштовний доступ до понад 6500 курсів від провідних університетів та галузевих партнерів Coursera.

Наразі цей доступ є до 23 березня 2023, але може бути безстроковим. Coursera – це освітня міжнародна платформа, яка пропонує відкриті курси онлайн від найкращих університетів світу.  Курси охоплюють такі сфери як бізнес, технології, комп’ютерні науки, наука про дані, ІТ та хмарні технології, мистецтво та гуманітарні науки, охорона здоров’я, професійний розвиток.

Платформа відкриває широкі навчальні можливості для закладів вищої освіти та фахової передвищої освіти. Навчальні заклади можуть використовувати дистанційні курси для того, щоб покращити свої основні навчальні програми, запропонувати їх студентам для отримання кредитів та як змішане чи додаткове навчання, засоби Coursera можуть використовуватись для наповнення змісту програм, оцінювання та виконання практичних проєктів.

26 травня 2022 року відбувся вебінар «Використання освітніх онлайн-платформ для університетів: Coursera». Під час заходу йшлося про унікальні можливості безкоштовного використання навчальних онлайн-платформ для ефективної організації освітнього процесу.  Під час вебінару було розглянуто наступні теми:

- особливості організації навчання на базі платформи «Coursera»;
- роль уповноважених представників закладів у керуванні процесами реєстрації, надання доступу до курсів, моніторингу результатів;
- можливі підходи та моделі впровадження відкритих онлайн-курсів в освітні програми;
- форми взаємодії з мережею уповноважених представників закладів освіти.

Переглянути вебінар у запису можна за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=J-0Qzvfu5FU

22 липня 2022 року відбувся вебінар «Використання освітніх онлайн-платформ для коледжів і університетів: Udemy".

 

Захід проводився з метою інформування про можливості безоплатного використання освітньої онлайн-платформи Udemy для ефективної організації навчального процесу. Доступ до бази наразі безстроковий. До участі запрошувалися представники закладів фахової передвищої та вищої освіти, відповідальні за онлайн-навчання, використання цифрових ресурсів, інструментів і послуг.

Під час вебінару слухачі дізналися про:

- особливості навчальних курсів Udemy;

- підходи до організації навчання на базі платформи; - роль уповноважених представників закладів у керуванні процесами реєстрації,

- надання доступу до курсів і моніторингу результатів;

- підходи та моделі впровадження масових онлайн-курсів у освітні програми.

Модератором заходу була Ольга БЕРШАДСЬКА, освітня тренерка ГО Вище, екс-керівниця Центру забезпечення якості освіти НаУКМА.

На вебінарі виступив: ДМИТРО ЗАВГОРОДНІЙ, генеральний директор директорату цифрової трансформації, Міністерство освіти і науки України.

Про особливості платформи Udemy. Пропозиція для освітніх закладів України доповіли AARON FULLARD, Enterprise Customer Success Manager OLENA DREVETSKA, Sales Development Representative.

Про адміністрування платформи Udemy. Організацію доступу користувачам. Моделі застосування курсів від Udemy доповів ЮРІЙ ЗУБАНЬ, голова навчально-методичної підкомісії з дистанційного навчання, Міністерство освіти і науки України.

Від ХНУМГ ім. О. М. Бекетова у вебінарі, взяли участь Рославцев Д. М.- начальник навчально-методичного відділу, Євсюкова Н. О. - директорка наукової бібліотеки, співробітники бібліотеки Запорожченко О. М., Гетьманова Т. О., як уповноважені адміністратори.
 
Звертаємо увагу науковців вишу, що з 26 липня буде відкрита можливість реєстрації на понад 12500 курсів з різних дисціплін англійською мовою на освітній онлайн-платформі Udemy.
Реєстрацію викладачів та студентів на платформі, надання доступу до курсів, моніторинг результатів будуть здійснювати
- адміністратори, призначені уповноваженими представниками ХНУМГ ім. О. М. Бекетова,
- співробітники наукової бібліотеки 
- начальниця відділу інформаційних технологій та комп'ютерного забезпечення Олена Запорожченко: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. та завідуюча сектором інформаційно-бібліографічного відділу Тетяна Гетьманова: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. .
 
Трансляція заходу на YouTube за посиланням: