1

2

3

Квота 2

4

Аспірантура

IMG 004725 січня 2022 р. відбулось спільне засідання комісії з реорганізації ХНУБА і його ректорату. 

З доповідями про виконання заходів з реорганізації факультетів ХНУБА виступили директори навчального-наукових інститутів ХНУМГ ім. О.М. Бекетова – Рищенко Т. Д. (ННІ АДОМ), Мамонов К.А. (ННІ БЦІ), Писаревський І.М. (ННІ ЕіМ), Піддубна Л.В. (замдиректора ННІ ЕІТІ) та декани факультетів ХНУБА – Вигдорович О.В. (Архітектурний), Савченко О.І. (Будівельний), Халіна В.Ю. (Інформаційних технологій, інженерії та управління). Так, за звітній період було проведено знайомство з напрямами діяльності факультетів ХНУБА, його матеріально-технічною базою, лабораторним фондом спеціальностей, здійснено обмін інформацією та формування перспектив розвитку спеціальностей з питань змісту та наповнення освітніх програм, їхніх освітніх компонентів, кадрового, навчально-методичного та матеріально-технічного забезпечення, сформовані заходи щодо матеріально-технічного забезпечення і лабораторного фонду спеціальностей, обговорено та сформовано плани заходів з акредитації освітніх програм у 2022/23 н.р., проведений моніторинг ситуації щодо наявності боргів за оплату навчання і проживання у гуртожитках, розроблено план заходів з їхньої ліквідації, опрацьоване питання вакцинації студентів тощо. 

IMG 0039

Про підготовку додатків до акту приймання-передачі ХНУБА до складу ХНУМГ ім. О. М. Бекетова доповів проректор з науково-педагогічної роботи, економіки та стратегічного розвитку ХНУМГ ім. О.М. Бекетова Кизим М.О.

Головний бухгалтер ХНУБА Янкул І.В. надала інформацію щодо стану фінансового забезпечення на 2021/22 н.р. та запланованих надходжень і видатків за загальним та спеціальним фондом, а також фактичні надходження на 2022 бюджетний рік. Окреслила прогнозовані видатки на першочергові потреби для забезпечення функціонування закладу освіти, а також визначила обсяг фонду заробітної плати. Вказала на брак коштів для забезпечення потреб ХНУБА. 

Потребує вирішення питання списання простроченої дебіторської заборгованості на загальну суму 5 млн. 674 тис 039 грн. Станом на 01.01.2022 р. прострочена (неповоротна) сума дебіторської заборгованості за оплату контрактів студентами становить 5 млн. 069 тис. 338 грн. (у тому числі: іноземні студенти – 3 млн. 961 тис. 973 грн., українські студенти – 1 млн. 107 тис. 365 грн.), за оплату гуртожитків – 604 тис. 701 грн.

Щодо стану будівель і інженерних мереж ХНУБА, потребують капітального ремонту:

  1. покрівлі усіх корпусів(Головний корпус, вул. Сумська, 40(площа покрівлі – 1 130 м²); Архітектурний корпус, вул. Сумська, 40 (площа покрівлі – 400,0 м²); Новий корпус, вул. Сумська, 40 (площа покрівлі – 500,0 м²);
  2. системи опалення навчальних корпусів: 
  • Головний корпус, вул. Сумська, 40 – Проєкт системи опалення виконується власними силами ХНУМГ ім. О.М. Бекетова;
  • Архітектурний корпус, вул. Сумська, 40 (площа покрівлі – 400,0 м²); Новий корпус, (виходить на вул. Мироносицьку) вул. Сумська, 40 – система опалення не працювала 2 роки;

      3. будівлі гуртожитків:

  • Гуртожиток, вул. Козакевича, 34 (експлуатується). Загальна площа – 9 703,63 м².  Житлова площа – 4 108,49 м². Кількість койко-місць – 576;
  • Гуртожиток, вул. Клочківська, 220 (не експлуатується). 

За результатами засідання комісії з реорганізації ХНУБА на чолі з Бабаєвим В.М. постановилиголовному бухгалтеру ХНУМГ ім. О.М. Бекетова Великих Т.В. вивчити питання щодо забезпечення фінансування ХНУБА в межах наявних коштів до кінця поточного навчального року, підготувати документи щодо наявних боргів студентів за навчання й проживання в гуртожитках та інші фінансові документи для аналізу стану фінансового забезпечення університету. Першому проректору ХНУБА Бугаю В.С., директору центру по роботі з іноземними студентами ХНУБА Лукашенко С.В. та усім деканам факультетів ХНУБА у строк до 01.02.2022 р. розібратись із причинами заборгованості, провести відповідну роботу та надати інформацію про хід погашення заборгованості та відповідні документи для ознайомлення та прийняття відповідних рішень в межах чинного законодавства.

З підсумковим словом засідання виступив радник голови Харківської обласної державної адміністрації Грицьков Є.В., який зазначив професійний підхід представників вишів до вирішення питань щодо реорганізації ЗВО.

Ми у соцмережах

facebook instagram youtube Wiki telegram

vtour

Банківські реквізити ХНУМГ

Опитування

Підготовчі курси ХНУМГ

Psyho

Psyho

Школи розвитку

Шкільний урок в ХНУМГ

banner architect

Баннер енерго

Приєднання ХНУБА

Стартап школа

5

png 20230324 152241 0000